Tre generasjoner Bara Eiendom, tre historier: Ingse

apr 28, 2022

Knut Galtung Døsvig har fem barn. Drømmen om at en av disse skulle overta familiebedriften Bara Eiendom svant hen da en etter en fant sin egen vei. At Ingse til slutt skulle overta roret, var på ingen måter en selvfølge.

Det viste seg tidlig at Ingse var litt over middels selvstendig og ikke ville bli fortalt hva hun skulle gjøre. Som barn klatret hun til topps i de høyeste trærne og bygget hytte i dem, gjerne utkledd som indianer. Som 19-åring dro hun til Frankrike for å lære språk og deretter til England for å studere arkitektur. Et økende fokus på trappeformler og bygningstekniske detaljer, kombinert med hjemlengsel førte imidlertid til at Ingse vendte snuten hjem og kom tilbake til Bergen etter to år.

Far og datter ved generasjonsskifte i 2017. (Foto: Morten Wanvik)

Kunsthøyskolen
Etter tips fra Knut om å starte på NHH, søkte Ingse seg inn på Kunsthøyskolen. Hun kom inn som én av 12 på sitt kull og fullførte både bachelor- og mastergrad i interiørarkitektur og møbeldesign. Hun vant pris for sin masteroppgave der hun tegnet et trivselssenter for langtidsinnlagte barn på Haukeland sykehus. Inspirasjonen kom da hun måtte overnatte på en madrass på gulvet på KK da sønnen fikk RS- virus som liten. Hun ville utforske omgivelsenes påvirkning på restitusjon og sykdomsforløp og ønsket å tilføre glede og en kjærkommen pause for foreldre og barn i sykehushverdagen.

Tanken om hvordan våre omgivelser kan påvirke og inspirere oss, har Ingse tatt med seg videre. Etter en tid i det tverrfaglige designbyrået Fuggibaggi endret også tankesettet seg, og Ingse innså at eiendomsbransjen kanskje ikke var så kjedelig likevel. Som leder av et større eiendomsselskap ville hun få innflytelse og mulighet til å arbeide med langt større oppgaver og prosjekter som ville ha betydning for byutviklingen i Bergen- det var en forlokkende tanke.

Sterke personligheter
Da Ingse kom til sin far og fortalte at hun ville bli en del av Bara Eiendom, ble Knut både overrasket og glad. Hun startet som Markedsansvarlig i 2010. Ambisjonen var klar; hun skulle ta over etter sin far og bli direktør når tiden var moden. Det var ingen enkel vei til målet- hun hadde mye å bevise og måtte jobbe hardt for å få anerkjennelse. Ingse videreutdannet seg ved siden av jobben, både innen eiendomsfag, økonomi og ledelse- ironisk nok ved NHH. Ingse gikk gradene og ble etter hvert Eiendomssjef, før hun til slutt overtok direktørstolen i 2017. Som ved forrige generasjonsskifte gjaldt det å finne den rette balansen mellom å bevare og fornye. Ingse hadde mot til å utfordre, og med to sterke personligheter ble det fra tid til annen noen friske diskusjoner, men de fant alltid tilbake til den gode tonen. Ingse fikk sette sitt preg på både selskapet og organisasjonen og veien videre ble lykkelig.

Endring i bransjen
I løpet av de årene Ingse har vært i Bara Eiendom har bransjen endret seg mye. Noe av endringene kan hun selv ta æren for. Eiendomsbransjen har vært kjent for å være konservativ og «lukket» og assosiert med menn i dress. Noe av det første Ingse tilførte selskapet var nærhet til kundene og fokus på kundeopplevelsen. Hva var det egentlig kundene ville ha og hvordan burde lokalene utformes for å imøtekomme deres behov? Hva kunne Bara Eiendom gjøre for å bedre kundereisen og hvordan kunne vi bidra til å skape gode rom som gjør at ansatte trives og gleder seg til å komme på kontoret?

Girlpower: Ingse, Galtung Døsvig, Kristin Steinsland og tidligere Markedssjef Renate Iversen. (Foto: Morten Wanvik)

Girl power
Ingse jobbet alene på markedsavdelingen i to års tid før arbeidsmengden ble for stor- det trengtes flere menn på dekk, eller kvinner, som det viste seg å bli. Avdelingen ble utvidet og i 2014 var det 3 kvinner i salg- og markedsavdelingen, noe som var uvanlig for bransjen den gang. Det ble økt fokus på sosiale medier og man så viktigheten ved å by på seg selv og fortelle hva selskapet drev med. Faglig dyktighet kombinert med glimt i øyet skulle vise seg å være en god kombinasjon.

Endringer i drift og utvidelse av porteføljen krevde en større organisasjon. I dag teller selskapet 14 ansatte, hvorav 7 kvinner og 7 menn.

Kronstadparken
Knut hadde vært både fremsynt og visjonær da han kjøpte et større område på Kronstad i 1999 hvor begynte å planlegge en storstilt transformasjon. Her skulle Bara Eiendom utvikle en ny bydel og skape Bergens svar på Skøyen. Området fikk navnet «Kronstadparken» og etter 10 år med reguleringsarbeid kunne man endelig gå i gang. Prosjektet hadde vært den viktigste årsaken til at Ingse hadde ønsket seg inn i firmaet og oppgavene stod i kø. Potensialet var stort og Ingse kviet seg ikke. Her kunne hun gjøre store ting og virkelig benytte all sin kompetanse og kreativitet til det fulle.

Kronstadparken er fortsatt hovedfokus for Ingse og resten av teamet i Bara Eiendom.
Fem kontorbygg har blitt oppført siden den gang, og ytterligere tre bygg gjenstår før området er ferdig utviklet. Tanken er å skape byens beste nabolag for business; en slags campus med et bredt spekter av fasiliteter som kan benyttes på kryss og tvers av byggene, et levende sted med aktivitet fra morgen til kveld.

Engasjert og opptatt av byutvikling
Man skulle kanskje tro at det var tilstrekkelig å sjonglere stillingen som daglig leder med familielivet som inkluderer mann, 3 barn og hund.  Men med sitt brennende engasjement har Ingse også påtatt seg en rekke andre verv. Hun er blant annet styremedlem i Norsk Eiendom,  medlem i Bergen Næringsråd Ressursgruppe Byutvikling, styremedlem i startupselskapet Really og mentor i Bergen Opportunity.

Jakter det neste storprosjektet
Med blikket rettet fremover er det ingen grunn til å tro at Ingse kommer til å legge bena på bordet med det første. Det søkes stadig etter nye og spennende prosjekter og selskapet har øynene rettet mot nye muligheter i Bergen og omegn. Vi skal ikke glemme at Ingse er 3. generasjon Galtung Døsvig med skaperblod og kreativitet i årene. Hva som skjer videre, og hva som blir Ingse og Bara Eiendoms neste trekk er vanskelig å spå. At det blir noe spennende er det ingen tvil om og vi gleder oss til fortsettelsen!