Eiendommer

Fabrikkgaten 6

Fabrikkgaten 6 stod innflyttingsklart i 2015 og representerer det tredje byggetrinnet i utviklingen av Kronstadparken. Bygget inneholder seks etasjer med parkering og to store etasjer med kontorer på toppen.

Deler av parkeringen er forbeholdt leietakere, men i all hovedsak ivaretar anlegget behovet for gjesteparkering i området. Kontorene er store og lyse med vidstrakt utsikt og solfylte terrasser mot syd. 

Arkitekt: Rambøll

Fakta

BYGGEÅR: 2015
AREAL: 14.000 kvm
ETASJER: 8
INNHOLD: Parkering og kontor
ENERGIKLASSE: B

Inger Bang Lunds vei 4

Vinkelen er det fjerde byggetrinnet i Kronstadparken og har fått navnet av sin arkitektur, bestående av to bygningskropper.

Vinkelen består av 7 etasjer med høykvalitets kontorarealer som er utleid til solide aktører. På gateplan finnes en representativ lobby, felles møteromspool, auditorium og den flotte husrestauranten; Veveriet.

Arkitekt: Rambøll

Fakta

BYGGEÅR: 2019
AREAL: 13.000 kvm
ETASJER: 7
INNHOLD: Parkering og kontor
ENERGIKLASSE: B

Inger Bang Lunds vei 10

I dette bygget hadde Trengereid fabrikker sin virksomhet inntil midten av 90-tallet. Etter den tid har bygget vært gjennom flere omfattende rehabiliteringer og er i dag et moderne kontorbygg. IBL 10 er en del av en bygningsmasse på i alt fire bygg, og inneholder fire etasjer med attraktive kontorlokaler. Bygget har et flott felles inngangsparti med tilstøtende nybygg, og har direkte tilgang til innendørs sykkelparkering og tilhørende garderobefasiliteter. 

Fakta

AREAL: 1.200 kvm
ETASJER: 4

INNHOLD: Kontor

Inger Bang Lunds vei 12

Inger Bang Lunds vei 12 er et nyere bygg tilknyttet en bygningsmasse på totalt 4 bygg og var første ledd i den store utbyggingen i Kronstadparken. Bygget ble ferdigstilt i januar i 2012 og inneholder kontorer av høy standard i alle etasjer.

Fakta

BYGGEÅR: 2012
AREAL: 3.600 kvm
ETASJER: 6

INNHOLD: Kontor

Inger Bang Lunds vei 14

Inger Bang Lunds vei 14 er en del av en bygningsmasse på fire bygg i Kronstadparken. Bygget er totalrehabilitert og inneholder 2.700 kvm kontorlokaler av god standard. Felles husrestaurant i byggets første etasje; «Gartneriet» ble totalrenovert sommeren 2019.  Ved inngangen til bygget er det et hyggelig uteområde med god atmosfære.

Fakta

AREAL: 2.700 kvm
ETASJER: 4

INNHOLD: Kontor, husrestaurant og kaffebar

Inger Bang Lunds vei 16

Inger Bang Lunds vei 16 er en del av en bygningsmasse på totalt fire bygg og inneholder kontorlokaler av god standard.

Leietakerne kan gå tørrskodd til en av våre husrestauranter; «Gartneriet» i tilstøtende bygg. Bygget er tilknyttet et flott gårdsrom med hyggelige møteplasser.

Fakta

AREAL: 2.700 kvm
ETASJER: 4
INNHOLD: Kontor

Edvard Griegs vei 1

Buen representerer 5. byggetrinn i Kronstadparken og ble ferdigstilt i 2022. Første etasje inneholder attraktive butikklokaler, husrestauranten; Støperiet, felles møteromssenter og kaffebar.

På taket finnes en finnes en helt fantastisk takhage med dyrkingsarealer, fuglekasser, insektshotell og bikuber.

Arkitekt: Holon

Fakta

BYGGEÅR: 2022
AREAL: 14.000 kvm
ETASJER: 5/8

INNHOLD: Kontor, butikk og parkering
BREEAM NOR: Excellent

Edvard Griegs vei 3A

Edvard Griegsvei 3 A er et totalrenovert bygg som inneholder tre etasjer med attraktive kontorlokaler.

I byggets øverste etasje har vi etablert et kontorfellesskap; Greenhouse, der man kan leie cellekontor eller plass i åpent landskap på kort og lengre sikt. I byggets 1. etasje har Nr1 Fitness et expressenter med fordelsavtale for leietakere.

Fakta

AREAL: 1.660 kvm
ETASJER: 3

INNHOLD: Kontor, coworking og treningssenter

Edvard Griegs vei 3B

Edvard Griegs vei 3B er en del av parkens opprinnelige bygningsmasse. Bygget er totalrenovert og lokalisert like ved Kronstadtorget.

Bygget har god tilkomst med innganger både fra sør og nord. Eiendommen består i dag av 5 etasjer med kontorlokaler. 

Fakta

AREAL: 3.350 kvm
ETASJER: 5

INNHOLD: Kontor 

Edvard Griegs vei 3C

Bygget ble oppført i 2013 som det andre byggetrinnet i utviklingen av nye Kronstadparken. Bygget har høy teknisk standard, flotte arkitektoniske kvaliteter og en rektangulær utforming som gjør at planløsningen i bygget er svært effektiv. Bygget inneholder nye og moderne kontorlokaler i fire etasjer, mens i første etasje er det tilrettelagt for utadrettet virksomhet.

Fakta

BYGGEÅR: 2013
AREAL: 2.700 kvm
ETASJER: 5

INNHOLD: Kontor og næring
ENERGIKLASSE: B

Edvard Griegs vei 3D

Edvard Griegs vei 3D befinner seg i Kronstadparkens nordlige del. Bygget er endel av den eldre bygnings-massen i Kronstadparken, og huset i sin tid Fleisher’s kjemiske fabrikker. Her ble Norges mest solgte utendørsmaling; Drygolin utviklet og lansert i 1948.

Bygget er i senere tid bygget ut og rehabilitert og inneholder i dag både kontor og butikklokaler med høye kvaliteter.

Fakta

AREAL: 3.500 kvm
ETASJER: 4

INNHOLD: Kontor og butikk

Telegrafen

Telegrafen er et av byens mest anerkjente og profilerte bygg, og et kjennemerke i bybilde med sin storslåtte fasade og unike beliggenhet.

Bygget ble tegnet av arkitektene Berner & Kjelland og stod ferdig i 1927. I 2000-2001 ble eiendommen totalrenovert og mottok i 2002 Det nyttige selskaps fasadepris. Bygget er fredet av Riksantikvaren.

Fakta

BYGGEÅR: 1927
AREAL: 6.500 kvm
ETASJER: 4

INNHOLD: Kontor og kjøpesenter

Tårnplass 1

Tårnplass 1 har en sentral beliggenhet  i Bergen Sentrum vis à vis Bergen Tinghus. Eiendommen har vært i selskapets eie siden det ble bygget av Sigurd Galtung Døsvig i 1934 og var den gang en del av Sigurd Døsvig Varemagasin.

Bygget har seks etasjer og består i dag av kontorer og leieligheter. I byggets første etasje finner man også den populære brunsjrestauranten; Plassen.

Fakta

BYGGEÅR: 1934
AREAL: 1.000 kvm
ETASJER: 6

INNHOLD: Kontor, restaurant og leiligheter

Strandgaten 10

Strandgaten 10 ble bygget av Sigurd Galtung Døsvig i 1928 og er den eiendommen som har vært lengst i selskapets eie.

Strandgaten 10 var i sin tid et populært varemagasin. I dag er eiendommen utleiet til butikker i første etasje og en kombinasjon av kontor og næring i de resterende 6 etasjer.

Fakta

BYGGEÅR: 1929
AREAL: 2.400 kvm
ETASJER: 6
INNHOLD: Kontor og butikk

Minde Allé 36

Bygget ble oppført som Norges første kombinerte bakeri- og restauranthus for Dolly Dimple´s, som den gang var eid av Bara Fastfood AS.

Beliggenheten er ideell med tanke på take away og utkjøring, og i dag er det Dominos Pizza og Lagersjefen som holder til her.

Fakta

BYGGEÅR: 1998
AREAL:
 1.100 kvm
ETASJER: 2

INNHOLD: Restaurant og lager