På utkikk etter nytt kontorlokale?

apr 5, 2023

Å finne nye kontorlokaler kan være en omfattende prosess som de fleste er ukjente med. I Bara Eiendom har vi god kompetanse for å hjelpe deg som er på utkikk etter nye lokaler. Her får du våre tips og råd som gjør deg bedre rustet til å ta fatt på oppgaven.

Huskeliste til deg som ser etter nye kontorlokaler

  1. Hvor mange arbeidsplasser trenger dere?
  2. Er selskapet i vekst? Hvis ja; Bør dere ta høyde for fremtidig økning i antall ansatte?
  3. Hvilken kontorløsning ønsker dere? Cellekontor, kontorlandskap eller en hybrid?
  4. Tenk over bedriftens behov for møterom, stillerom, sosiale soner og praktisk funksjoner som for eksempel kopirom, arkiv og datarom.  Tenk langsiktig!
  5. Hvilke felles fasiliteter er viktig for dere? 
  6. Hvordan er arbeidsplasskonseptet? Faste plasser eller free seating?
  7. Hvilken beliggenhet ønsker dere?
  8. Har dere samarbeidspartnere dere ønsker å komme nærmere ved en eventuell flytting?
  9. Hvordan skal de ansatte komme seg til arbeidsplassen? Kollektiv trafikk eller egen bil?
  10. Har dere behov for parkeringsplasser til tjenestebiler?

Behovene er kartlagt, hvordan komme videre?

Når dere har definert behovene er tiden inne for å få en oversikt over hva som finnes i markedet. De fleste eiendomsaktører annonserer sine ledige lokaler på finn.no eller på egne hjemmesider. Ta gjerne direkte kontakt med eiendomsselskapet for å undersøke om det finnes tilgjengelige lokaler som ikke er annonsert.

Kvadratmeterprisen på lokaler varierer i stor grad og er ofte styrt av beliggenhet, standard og den generelle markedssituasjonen. Et godt råd er å ikke fokusere på kvadratmeterprisen alene, men se investeringen i et helhetlig perspektiv. Det riktige kontorlokalet muliggjør en arbeidsplass som fremmer god helse, hvor mennesker kan vokse og trives, noe som igjen bidrar til god lønnsomhet for din bedrift. Dette kan være et viktig verktøy i videreutviklingen av organisasjonen. Fremtidens kontor måles ikke kun i kvadratmeter og pris, men i hvordan det realiserer dine visjoner og bidrar i kampen om talentene.

Her finner du ledige lokaler hos Bara Eiendom: Ledige lokaler i Bergen sentrum & Kronstadparken – Bara (baraeiendom.no)