Nå bygger vi LINK!

mai 21, 2024

LINK blir det syvende, og nest siste byggetrinnet i Kronstadparken. Her blir det full rulle med husrestaurant, kaffebar, podcast-rom, spillsone, felles møteromssenter og mye mer. Prosjektet har høye miljøambisjoner og vil blant annet vektlegge biologisk mangfold, smart teknologi, energioptimalisering, gjenbruk og fleksible løsninger for enkle fremtidige ombygginger. På taket kommer en naturinspirert hage med stor grad av stedegen vegetasjon, rikelig med frukt og bær, og produksjon av både grønnsaker og urter. Bygget skal sertifiseres etter standarden BREEAM-NOR Excellent og energiklasse A. 

WOW! Tenk å starte dagen her da! Inngangsparti med amfi for større arrangement.
Spillsone med blant annet biljard. Tilgjengelig for alle i Kronstadparken.

LINK blir på mange måter selve hjertet i Kronstadparken og et frodig bygulv med butikker og bevertning vil bidra til å gjøre området enda mer urbant. For hvert nye bygg som kommer opp, faller nok en brikke på plass i puslespillet. Attraktiviteten stiger utvilsomt i takt med utbyggingen. 

Mathage med busker og trær med spiselige vekster. En perfekt møteplass på alle de fine dagene Bergen har å by på!

 – Vi føler oss utrolig heldig som kan drive områdeutvikling akkurat her, så tett på den “gamle byen”. Her får man det beste av alt; en unik tilgjengelighet med både bybane og buss i umiddelbar nærhet og et totalkonsept som har skapt stor begeistring hos leietakerne. Her er nabolaget og folkene som jobber her, minst like viktige som byggene i seg selv. 

 – Det som driver oss er gleden over å kunne skape et sted hvor folk virkelig ønsker å være, en destinasjon, både for dem som jobber her, bor her og for dem som ellers oppsøker området. 

Ingse Galtung Døsvig, adm. Direktør

 – Jeg vil gjerne takke Veidekke for tilliten. Vi er utrolig glade for at de ønsker å bli en del av Kronstadparken, og ser virkelig frem til å kunne ønske dem velkommen som leietaker her hos oss. I tillegg skal Veidekke være entreprenør for prosjektet og vi ser nok en gang frem til et godt samarbeid. 

Gleden er gjensidig, og Veidekke takker også for fornyet tillit.
– Vi gleder oss til at vi selv skal flytte inn i det som blir det største og kanskje flotteste bygget i Kronstadparken, sier distriktsleder Thor Småbrekke i Veidekke Bygg Bergen. 

LINK blir Kronstadparkens største nybygg på totalt 16.400 kvm fordelt på åtte etasjer, pluss to etasjer under bakken. Bygget skal ferdigstilles ved årsskiftet 2026/2027 og Veidekke har signert for en hel etasje, som tilsvarer ca. 2.200 kvm BTA.