Starvhusgaten 4

Nøkkelinfo

Adresse: Starvhusgaten 4
Areal: 514 kvm BTA
Etasje: 2 etg.

 

  • Sentral plassering midt i Bergen sentrum
  • Kollektivgate like utenfor inngangsdør
  • Høye kvaliteter og god atmosfære
  • Historisk og kjent bygg
Marianne Lundberg

Marianne Lundberg

Utleieansvarlig

Bilder 

Beskrivelse av lokalene

Svært eksklusive lokaler er ledig i Telegrafens 2. etasje.

Lokalet ble nyoppusset i 2017 og uttrykker eksklusivitet med sine høye kvaliteter i form av tregulv, lune veggfarger og systemvegger i fullglass. Med sine store vindusflater har lokalet god tilgang på dagslys og utsikt ut mot byparken.

Planløsningen er i dag todelt bestående av en egen resepsjon med møteromspool, samt et lukket arbeidsområde. Inngangsparti er romslig hvor man i tillegg til resepsjonsdisk har god plass til å etablere en loungesone for besøkende.

Arbeidssonen er åpen og rommer ca. 20 plasser i landskap med tilknytning til to stillerom. Det er egne rom for både arkiv, data og kopi. I tillegg er det etablert kjøkken fra HTH i lokalet. På gulvet i arbeidssonen er det valgt teppe, for en bedre akustikk i rommet.

Tekniske installasjoner

Kontorlokalet har ventilasjon med kjøling og elektrisk oppvarming. Det er fiber i bygget.

Telegrafen

Bygningen ble tegnet etter Bergensbrannen i 1916 av Finn Berner og Anton Kielland, bror av den mer kjente arkitekt Jens Zetlitz Monrad Kielland. Bygget stod ferdig i 1927 og inneholdt opprinnelig Rikstelegraf og telefon.

I dag er første etasje ombygget til kjøpesenteret Telegrafen mens de tre øverste etasjene inneholder kontorer. Byggets fasader er preget av klinkerbrent teglstein med sorte fuger og hvit marmordetaljering ved vinduer, dører og gesims. For dette nyklassisistiske praktverket fikk arkitektene Houens fonds diplom i 1929. Telegraf-bygget ble totalrenovert av Bara Eiendom i 2000/2001 og mottok i 2002 Det Nyttige Selskaps Pris for god forretningsfasade. Bygget er i dag fredet av Riksantikvaren.

Telegrafen er rett og slett et bygg man blir glad i!

Beliggenhet & Adkomst

Telegrafen er et av byens mest anerkjente og profilerte bygg med en særdeles attraktiv beliggenhet. Eiendommen ligger svært sentralt til med byens egen kollektivgate like utenfor døren. Her har både bybane og buss sine stoppesteder, og med Torgallmenningen som nærmeste nabo er alle byens fasiliteter i umiddelbar nærhet. Kontoretasjene har inngangsparti fra gateplan i Christies Gate. Adkomst via trapper eller heis.

Plantegning